CARBASSA FARCIDA Per a quatre o sis persones
Esta receta, remitida por Kim y Iolanda, da un poco de trabajo. Pero está riquísima y la calabaza queda muy bonita.
Ingredients
Els ingredients varien en funció del
mercat i del gust del cordon bleu.
1.1 Ingredients bàsics que es
poden utilitzar,
- - Una cullerada d’oli d’oliva extra verge,
- - Una ceba,
- - Dos alls,
- - Un pebrot verd,
- - Un pebrot vermell,
- - Dues pastanagues,
- - Unes branques d’api,
- - Una albergínia,
- - Un carbassó,
- - Una carbassa rodona d’uns 20 cm de diàmetre, de la varietat de la foto
- - Tomàquet cru o fregit
- - Espècies mediterrànies, o àrabs o hindús.
- - Formatge que es fongui.
1.2 També es poden afegir o
substituir verdures sempre a trossos com
- - Espinacs trinxats,
- - Xampinyons a làmines,
- - Escarxofa juliana,
- - Coliflor a bocinets.
1.3 Ingredients complementaris i
alternatius, fregits al començament en el wok
o a banda i es tallen a trossets
- - Botifarra blanca o negre,
- - Tonyina o gambes,
- - Pernil dolç o salat, bacon
- - Ous,
2.
Preparació
de la verdura
Els temps indicats són aproximats.
Les verdures són les verdures del moment i la seva
cocció és de les verdures més dures que necessiten més cocció i més sequedat a
les més toves.
- - Posar en el wok o paella gruixuda, molt poc oli, verge extra, una ceba, dos alls un porro tot tallat en juliana, i fer la cocció sense que es dorin, tapat, a foc lent.
- - Afegir els pebrot verd i vermell –segons els gustos de cada cuiner/a -, també en juliana o quadradets petits. Remenar tot, per evitar que s’enganxi. Tapar, tot va fent xup xup.
- - Al cap de 5/7 minuts, afegir dues pastanagues tallades al wok i unes branques d’api. Remenar i tapar.
- - Al cap de 15 mn afegir l’albergínia i el carbassó tallats. Remenar i tapar.
- - 20 mn més tard afegir el tomàquet cru o fregit i les espècies o mediterrànies, o àrabs o hindús – masala –. Salpimentar al gust.
- - 15 mn més tard posar la polpa de la carbassa que ha cuit en el forn o microones i remenar.
3.
Preparació
de la carbassa
Tallar una tapa de la carbassa o per la meitat, per
buidar-la de les llavors, deixant la tapa per on estava el lligam amb la
carbassera. Penseu que desprès de la cocció de la carbassa al forn, heu de treure la polpa per afegir-la al
wok i si la tapa és massa petita, traureu la polpa amb dificultat i fareu malbé
la carbassa i també val la pena que la calor entri fàcilment dins de la
carbassa.
- Durant 35 mn, coure la carbassa i el seu cap al forn,
amb una mica d’aigua en la plata del forn perquè es cogui i no es dori a uns
150-170 º C.
- Al cap de ½ hora apagar el forn i deixar la carbassa
que s’acabi de fer.
Buidar la carbassa, que ja no crema tant, deixant una
pell d’1 cm aprox i afegir la polpa al wok, continuar a remenar.
4.
Unió
dels ingredients
Parar el wok, i filtrar la verdura cuinada. El líquid
de les verdures faria malbé la carbassa.
Afegir els ingredients cuinats a banda i tallats a trossets
– botifarra, tonyina etc i remenar tot el farciment, afegint una mica de
formatge.
5.
Posar
a taula
Es serveix calent: per a 4/6
persones, tallar a rodanxes com si fos un meló i per a més comensals, anar
traient el farciment a cullerades.
No hay comentarios:
Publicar un comentario